.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Новият Audi R8 Performance RWD с 562 к.с.

Версията със задно задвижване на суперавтомобила Audi R8 е подобрена за 2022 г. с повече мощност, повече въртящ момент и подобрени динамични характеристики.

По-рано известен като R8 V10 RWD, сега се нарича R8 Performance RWD, което означава, че всеки R8 вече е модел на Performance.

Въпреки че цялостният му дизайн е оставен недокоснат, промените отдолу имат за цел да поставят моделната гама R8 по-здраво на първо място.

5,2-литровият атмосферен V10, споделен с Lamborghini Hurácan, остава, но сега генерира 562 к.с.и 406 Нм (увеличение от 30 к.с.и 7 Нм), така че новият вариант може да достигне 96 км/ч от покой само за 3,7 сек и да достигне максимална скорост от 204 км/ч.

Както преди, мощността се изпраща чрез седемстепенна автоматична скоростна кутия S tronic и механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Купето и кабрио версиите на R8 със задно задвижване продължават да се предлагат, като наклоняват везните съответно на 1590 кг и 1695 кг.

Ново за R8 Performance RWD е опционалната настройка за динамично управление, която осигурява още по-прецизна реакция и обратна връзка в завоите и улеснява маневри с ниска скорост.

Performance RWD е до голяма степен идентичен с двойното предаване Quattro, с изключение на фините разлики в емблемите. Стандартно, той се предлага с 19-инчови алуминиеви джанти с двойни спици, спортни седалки от кожа Nappa, 12,3-инчов виртуален кокпит на Audi с цифров дисплей и цветни кодове.

Опционален пакет Edition, предлаган както за RWD, така и за Quattro версии, добавя бронзови 20-инчови джанти, странични елементи от въглеродни влакна, черни емблеми , озвучителна система Bang & Olufsen и червени спирачни апарати, които при автомобилите с двойно предаване са оборудвани с карбоново-керамиичш спирачни дискове.

Поръчките за R8 Performance RWD ще се приемат от 21 октомври, като цените започват от 126 885 паунда за купето и 135 575 паунда за кабриолета.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …