.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari BR20 е двуместно купе с двигател V12

Новият Ferrari BR20 е двуместно купе, задвижвано с V12, базирано на GTC4 Lusso което е най-новото допълнение към ултра ексклузивната ерия на производителя.

Стилът е вдъхновен от купетата Ferrari от 50-те и 60-те години на миналия век, с реплики, които насочват към 410 Superamerica и 500 Superfast.

Той е проектиран като най-новия еднократен проект за дългогодишни клиенти на италианската фирма.

BR20 е построен върху платформата на GTC4 Lusso grand tourer, който наскоро излезе от производство, но беше значително доработен. Той е по-дълъг от оригинала, за да позволи добавянето на смел заден надвес, включително аеродинамичен въздушен канал, заден спойлер и накрайници на изпускателната система в дифузора.

Отпред се отличава с доработена, разширена радиаторна решетка, включваща уникални хоризонтални ламели и горен елемент от въглеродни влакна.

Светлините също са модифицирани с по-тънки дневни светлини, а 20-инчовите джанти с диамантено покритие са уникални.

Двете задни седалки от GTC4 Lusso са премахнати, така че автомобилът става двуместен. Това позволява да получи по-елегантен покрив в стил fastback.

Премахването на седалките също дава възможност за основни промени в интериора. Широко е използвана кожена тапицерия и въглеродни влакна. Седалките са с ексклузивни шевове, докато дъбово дърво покрива задната част и пода за багаж.

Няма подробности за представянето, но запазва 6,2-литровия V12 и системата за задвижване на четирите колела на GTC4 Lusso. В този модел двигателят има мощност 680 к.с.

Както при другите производители на луксозни стоки, еднократните и лимитирани проекти за създаване на каросерии са все по-доходоносен поток от приходи за Ferrari. Преди време от Маранело съобщиха, че имат петгодишен списък с чакащи за такива проекти.

Ferrari казва, че клиентът на BR20 участва непосредствено в създаването на автомобила, въпреки че не разкрива подробности за неговата самоличност. Също така не се посочва и цена.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …