.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Новият Hyundai Santa Fe дебютира до края на 2022 г.

Hyundai трябва да представи следващото поколение на Santa Fe преди края на 2022 г., въпреки че по-рано се предполагаше, че кросоувърът ще дебютира едва през 2023 г. Това съобщава TheKoreanCarBlog, като се позовава на собствен източник.

Южнокорейската компания ускори разработката на новия Santa Fe поради слабите продажби на актуалното поколение на кросоувъра, който се появи през 2018 г. и претърпя значително обновяване две години по-късно.

Междувременно модернизацията не помогна за стимулиране на потребителския интерес към модела. Така през 2021 г. Hyundai Santa Fe продаде 57 600 броя, докато новият Kia Sorento постигна резултат от 76 900 автомобила. Плюс това, продажбите на много по-скъпия флагман Hyundai Palisade миналата година възлизат на общо 64 900 единици.

Не се знае много за следващото поколение на Hyundai Santa Fe. Предполага се, че кросоувърът може значително да увеличи габаритите си, за да избегне вътрешна конкуренция с модела Tucson от четвърто поколение.

Днешният Hyundai Santa Fe се предлага с 2,5-литров бензинов двигател с мощност 180 к.с., както и с 3,5-литров V6 с мощност 249 к.с. Освен това като алтернатива се предлага дизелова модификация с 2,2-литров агрегат, развиващ 199 к.с..

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …