.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Обявена е премиерата на Mercedes-AMG SL

Новият модел SL, седмо поколение, ще бъде разкрит онлайн на 28 октомври вечерта. Автомобилът, който премина под крилото на подразделението Mercedes-AMG, все още се нарича от компанията роудстър , въпреки че сега има конфигурацие на седящите места разпределение 2 + 2 (за първи път от 1989 г. и SL в задната част на R129). По-рано немците вече заявиха, че SL за първи път в историята си ще получи задвижване на четирите колела. Те също така задълбочено представиха защитната рамка на каросерията и разсекретиха интериора.

В дизайна конструкторите се опитват да отразят минимализма, характерен за интериора на предшественика 300 SL Roadster от 1957. Ще има няколко версии на тапцерията (различни опции за кожа и микрофибър).

Автомобилът с платнен покрив (предшественикът имаше метален) използва комбинация от алуминиева сплав, стомана, магнезий, стъкло и въглеродни влакна в купето. Твърдостта на усукване на каросирията е увеличена с 18% (от 19 400 Nm/deg до около 22 890).

За интериора на новия автомобил конструкторите са измислили смесица от „аналогови форми и дигитален свят“ – „hyperanalogue“. Хипераналогът се обяснява с примери като цифров инструментален клъстер (12,3 инча), вграден в красива триизмерна козирка. Интериорът също така разполага с информационно-развлекателната система MBUX с електрически накланящ се 11,9-инчов портретно ориентиран дисплей. За авиационните мотиви отговарят вентилационните дефлектори под формата на турбини и централната конзола под формата на въздухозаборник NACA. Като опция ще се предлага head-up дисплей.

Немците казват, че на задните седалки (тези, които са +2) удобно ще настанят хора с височина до 1,5 м. Това означава, че вторият ред е предназначен за деца или възрастни за много кратки пътувания, но по-често просто ще се използва като допълнително място за чанти.

В гамата от двигатели на Mercedes-AMG SL очакваме шестцилиндров 3,0 и V8 4,0. Също така шпионските снимки на прототипи потвърдиха наличието на хибридна версия с мрежово зареждане в гамата ES-Ale. Очевидно тя блести със задвижваща система от представения този септември Mercedes-AMG GT 63 S E Performance с пет врати. Това е V8 4,0 турбо агрегат плюс електромотор на задната ос с общо 843 к.с. и 1470 Нм, задвижване на четирите колела, батерия с капацитет 6,1 кВтч и 12 км ппробег без включване на двигателя с вътрешно горене.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …