.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Очакваме най-мощния Aston Martin DBX на 1 февруари

Aston Martin пусна тийзър видео, с което обявява на 1 февруари представянето на най-мощния DBX в своята гама. Според производителя от Гейдън новият модел ще бъде най-мощният луксозен SUV в света.

В момента, европейските клиенти нямат друга алтернатива за DBX, освен да ползват 4,0-литровия битурбо V8 от 550 к.с. и 700 Нм. Това е единственото предложение на британския производител, което им е на разположение до този ден. Всъдеходът с V8 позволява на своите пътници да ускорят до с 296 км/ч и да се наслаждават на силно ускоряване (от 0 до 100 км/ч се постига за 4,3 сек) в най-луксозна среда.

От 1 февруари същите тези клиенти ще имат поглед върху нов вариант на DBX. За представянето на новия модел производителят все още не е предложил никаква информация, освен че ще бъде по-добър от днешния най-мощен луксозен SUV .

В това отношение Bentley Bentayga Speed и неговият 6,0-литров битурбо V12 с 635 к.с. и 900 Нм са доста добре позиционирани. Лидер обаче е Porsche Cayenne Turbo GT благодарение на неговия 4,0-литров битурбо V8 с 640 к.с. 850 Нм. Той задвижва кросоувъра от Щутгарт от 0 до 100 км/ч за 3,3 сек и до 300 км/ч при максимална скорост.

Ще има ли този нов DBX V8 двигател с увеличена мощност или V12 , подобен на този, който вече присъства под капака на моделите DB11 и DBS? Ще бъде ли на дневен ред нов задвижващ агрегат? Отговорът на тези въпроси се очаква на 1 февруари.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …