.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Очакваме първия електрически SUV Alfa Romeo

След Tonale, Alfa Romeo продължава своето възраждане. Италианският производител трябва да представи нов SUV през 2024 г., както потвърди шефът му Жан-Филип Импарато. Ето какво знаем за този бъдещ модел за момента.

Въпреки че Alfa Romeo Tonale беше представен наскоро, шефът на италианския производител вече говори какво предстои. Попитан от Automotive News, Жан-Филип Импарато потвърди предстоящото представяне на нов модел в гамата на Alfa Romeo. Този нов автомобил ще бъде кросоувър и според някои ще носи името Brennero. Той трябва да бъде представен до 2024 г., ако не претърпи много отлагания, както беше в случая с Tonale.

С електродвигател в каталога, новият SUV Alfa Romeo ще бъде първият модел с нулеви емисии на марката. Може да бъде на основатана платформата e-CMP на концерна Stellantis, върху която са базирани Peugeot 2008, Citroën ë-C4 и DS3 Crossback E-Tense. Компактният кросоувър, по-малък от Tonale, отначало също трябва да се предлага с двигатели с вътрешно горене.

Този модел във всеки случай ще бъде последният автомобил на Alfa Romeo, който ще се предлага на пазара с ДВГ варианти, тъй като през 2025 г. производителят ще пусне първия си 100% електромобил, преди да премахне ДВГот своя каталог. Цената на бъдещия кросоувър Alfa Romeo засега не е известна, но логично би трябвало да се предлага на по-ниска цена от Tonale. А може би електрическата версияда бъде по-скъпа.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …