.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Очакваме специална версия на Audi R8 през 2022

Себастиан Грамс, шеф на подразделението RS на Audi, разкри пред журналисти предстоящата поява на мускулеста версия Audi R8 V10, чиито дни са преброени сега.

Представянето на Audi R8 датира от 2007 г., а началото на производството му стана факт през 2008 г. Моделът веднага предизвика очаквания успех. Това насърчи производителя с четирите пръстена да прецизира модела си чрез различни версии (V8, V10, quattro, Spyder …) и няколко поколения.

От 2018 г. той предлага на пазара второ поколение на модела Phase II под формата на RWD (задвижване) и quattro (задвижване на четирите колела) версии, развиващи между 540 к.с. и 620 к.с.

Бъдещето на Audi R8 ще премине, както вече се знае, към 100% електрическо задвижване, но докато чака края на двигателя с вътрешно горене, производителят априори ще предложи final edition V10, който трябва да зарадва феновете. Себастиан Грамс обясни, че екипът, отговарящ за R8 V10, има планове за това.

„Това, което мога да кажа, е, че имаме планове да предложим повече“, обясни шефът на подразделението RS на Audi. „Ще правим други автомобили, базирани на това поколение R8. И както можете да видите с Audi R8 RWD, ние се опитваме да поставим удоволствието от шофирането на първо място. Искаме да извлечем максимума от автомобила. В момента нашите клиенти оценяват R8 и продажбите ни са добри. Но мога да ви кажа, че имаме достатъчно идеи за бъдещето”.

Добре познатата рецепта, използвана за разработване на новата версия, трябва да бъде проста и да включва максимална мощност, намалено тегло и оптимизирана аеродинамика. Достатъчно, за да осигури външен вид и ефективност, достойни за предлаганите от моделите на марката от Инголщат.

Новата версия R8 V10, очаквана през есента на 2022 г., трябва да бъде пусната на пазара до спирането на модела, планирано за 2023 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …