.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Очакваният Tesla Roadster ще се появи през 2023 г.

Производството на очаквания Tesla Roadster ще бъде отложено до 2023 г., което означава, че сега ще стартира шест години след първоначалното му разкриване през 2017 г.

Забавянето беше потвърдено от основателя Илън Мъск на годишното събрание на акционерите на Tesla, където той отдаде забавянето на последиците от пандемията Covid и проблемите с доставката на части.

Roadster, който трябваше да се завърне във второто си поколение, преди това беше забавен поради развитието на новия автомобил с три двигателя на компанията и усъвършенстваната технология на батерията, които ще дебютират в новите модели седан и SUV на Tesla.

Мъск добави, че Cybertruck на Tesla също ще започне производство през 2023 г. „Най-вероятно това, което ще видим, е предварителното производство на Cybertruck през следващата година и след това ще достигне пълния обем през 2023 г.“, каза той.

„Надяваме се дотогава да можем да произвеждаме Semi [камион] и новия Roadster също през 2023 г. Трябва да преодолеем нашия остър недостиг във веригата на доставки през 2023 г. Оптимист съм, че това ще бъде така. „

Roadster трябваше да бъде спрян през 2020 г., като по-късно производството се върна обратно, след като компанията приключи строителството на своята гигантска фабрика в Берлин, която сега е завършена.

Очаква се цените да започнат от 250 000 долара (около 189 000 паунда) за първите 1000 автомобила , които ще се продават като Founders Editions. Следващите бройки ще бъдат на цена от 200 000 долара (151 020 паунда), като резервациите са на разположение за 38 000 паунда.

Tesla твърди, че Roadster ще предлага време от 0 до 100 км/ч от 1,9 сек с въртящ момент от 737 Нм, подобно на това, което се твърди за Model S Plaid. Моделът също така се рекламира за достигане на 100 км/ч за 4,2 сек и постигане на четвърт миля спринт за 8,9 сек.

Roadster не е първият модел на Tesla, който е засегнат със закъснения. Седанът Model 3 претърпя производствени неуспехи и лекотоварният автомобил на компанията, който сега също трябва да влезе в производство през 2023 г., не тръгна по пътищата, както беше планирано миналата година.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …