.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Opel Astra със светлинна система Intelli-Lux LED®

Новият Opel Astra не само е електрифициран за първи път, откакто се произвежда серията, но внася най-съвременни технологии в компактния клас, които клиентите познават само от по-скъпите модели автомобили. Истински шедьовър, съчетаващ впечатляващ дизайн с практичност, е най-новото поколение на адаптивните светлини Intelli-Lux LED® Pixel (вижте видеото в YouTube).

Системата, възприета от флагманите на Opel, Insignia и Grandland е уникална за компактния клас. Тя включва 168 постоянно реагиращи LED елемента (по 84 за всеки фар), които гарантират, че светлинният сноп се адаптира към условията на шофиране, без да заслепяват другите участници в движението.

Фаровете на новия модел Opel Astra се състоят от матрични светлини разположени на три реда, осигуряващи плавно превключване на функциите:

• В близък обхват дълъг ред от пиксели постоянно адаптира фокуса на светлинния поток към всяка ситуация в завоите.

• Друг ред от фино дефинирани и също толкова бързо реагиращи пиксели осигурява оптимален обхват в зоната, където се пресичат ярките и тъмни области.

• Притежава матрична функция, която прецизно „изрязва“ превозните средства от насрещния трафик от средните и горните пикселни редове в рамките на милисекунди. Останалите зони продължават да бъдат напълно осветени, без да се заслепяват водачите на другите автомобили. Това гарантира на шофьора на Astra постоянно осветяване на пътя и околната среда с „ярка като ден” светлина, без да пречи на останалите участници в пътното движение. Така той разпознава обекти – знаци или животни край пътя в зони, които преди това са били неосветени и нивидими. Осигурява възможност шофьорите да реагират по-бързо и своевременно.

Предните фарове IntelliLux LED® Pixel на новата Astra, заедно с LED дневните светлините и индикаторите са интегрирани в предната решетка на автомобила Opel Vizor. Така уникалното лице на марката се превръща от една страна в технологична платформа и от друга в оригинален дизайнерски акцент в екстериора.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …