.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Топлите опции срещу студа от Opel Insignia Grand Sport

Ако влезете премръзнал в някой шоурум на Opel, вероятно местният дилър ще използва момента да ви запознае с богатото оборудване на новата Insignia

Флагманът на компанията от Рюселсхайм предлага цял арсенал от мерки за борба със студа, сред които система за стационарно отопление с дистанционно управление, отопляеми седалки отзад и отпред, както и отопление на челното стъкло.

Вместо да ви се налага да го почиствате, остъргвайки снега и леда от него, челното стъкло се размразява тихо и удобно само с натискане на един бутон чрез вградените в него фини отоплителни реотани. Отоплението на челното стъкло предотвратява и запотяването му от вътрешната страна в условия на повишена атмосферна влажност, с което допринася допълнително за подобряване на видимостта и безопасността. Отоплението на стъклото се изключва автоматично и може да бъде задействано при необходимост с повторно натискане на бутон.

В допълнение към отоплението на челното стъкло, новата Insignia Grand Sport предлага на водача и пътниците и много други средства за осигуряване и запазване на топлината. Водачите могат да се насладят на подряването на волана, докато системата за подгряване на седалките се предлага не само за водача и неговия спътник отпред, но и за пътуващите на външните места на втория ред седалки. Отпред отоплението е регулируемо, а при опцията за автоматично отопление то дори може да се регулира чрез менюто за индивидуални настройки на екрана на инфо-развлекателната система.

Отоплението на седалките и волана работи не само при работещ двигател, а и в режим на старт/стоп. Включването на отоплението на задния прозорец автоматично активира и подгряването на външните странични огледала за допълнително подобряване на видимостта назад от мястото на водача.

За постигане на максимално удобство и топлина, ергономичната седалка на водача със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Инициатива за подобряване здравето на гърба) и електрорегулиране с 18 вида настройки предлага и допълнителни функции за масаж и активна вентилация.

Новата Insignia е в състояние да затопли пътническото пространство дори преди да се качите в автомобила, благодарение на допълнително предлаганото стационарно отопление с дистанционно управление. Фабрично вградената система може да се включва чрез дистанционен таймер или автоматично според показанията на сензорите за отчитане на температурата.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …