.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Opel Insignia Sports Tourer 2017 [Премиера]

Новият Opel Insignia Sports Tourer ще бъде официално представен на салона в Женева в началото на март

Преди няколко месеца General Motors разкри изцяло новият Opel Insignia Grand Sport. А сега е ред да видим и комби версията, която традиционно идва с по-просторен багажник.

При свален втори ред седалки той е със 100 литра по-голям спрямо предишния модел. Но не всичко при новата Insignia Sports Tourer се измерва в литри и се отнася за багажния обем.

Ок, сгъвате седалките и получавате 1640 литра, които ще ви стигнат да пренесете пианото на съседката, сгънато на две. Но Opel внедрява своите топ технологии в своя флагман, като в това число влизат предните LED светлини, електронните асистиращи системи и head-up дисплея.

Новият модел е и първият произвеждан в Рюселсхайм автомобил, който се предлага с 8-степенна автоматична трансмисия, панорамна 360° видеокамера и интелигентна система за 4х4 с функция torque vectoring за активно насочване на въртящия момент.

Наред с това комбито е пораснало на размери, но е олекотено с до 200 кг спрямо миналото поколение. Задният капак на новата Insignia Sports Tourer може да бъде отварян и затварян само с движение с крак под задната броня.

Засега няма официална информация относно двигателите, но ако погледнем към далечна Австралия и хвърлим поглед върху Holden Commodore Sportswagon 2018 (който ще се сглобява в Германия), може да очакваме европейска топ версия с V6 и 308 к.с.

Новите седан и комби на Insignia ще бъдат показани на салона в Женева на 7 март, като продажбите ще започнат по-късно през годината.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …