.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Opel ще бъде изцяло електрически в най-близко бъдеще

Opel се трансформира в напълно електрическа марка. До 2028 г. базираният в Рюселсхайм производител на автомобили ще прехвърли цялата си продуктова гама към модели, задвижвани изцяло от електричество. Днес Opel вече предлага широка гама от електрифицирани автомобила. В момента клиентите могат да поръчат дванадесет електрически варианта – от малкия Opel Rocks-e до големия транспортер Movano-e.

До средата на десетилетието новата интерпретация на легендарния модел Opel Manta ще бъде представен и като акумулаторна електрическа версия. Наследниците на Opel Crossland и Opel Insignia също ще бъдат електрически и екологични, без да отделят вредни емисии в атмосферата.

Крайната цел на Opel е да предложи електрически автомобили, които напълно отговарят на изискванията на клиентите: В бъдеще това включва пробег между 500 и 800 км и най-добрата в класа възможност за бързо зареждане от 32 километра в минута.

Клиентите на Opel могат да избират от широка гама електрически модели. Включително и всички лекотоварни търговски превозни средства на Opel се предлагат и в електрифициран вариант. Opel Combo-e, Vivaro-e и Movano-e са акумулаторни електрически, докато Vivaro-e HYDROGEN предлага опция с технология на горивни клетки. Що се отнася до леките автомобили, Opel Corsa-e и Mokka-e, носители на заветния Златен волан през 2020 и 2021 г., отдавна са определени за бестселъри.

В Германия делът на акумулаторно-електрическите варианти на тези модели съставлява повече от 25% от всички продажби на автомобили в страната. Новият Opel Grandland и новото поколение Astra се предлагат като plug-in хибриди. Следващата година ще последва изцяло електрически Astra-e – като вариант с пет врати и Sports Tourer. Предложението за електрически автомобили без вредни емисии се допълва от мъника Opel Rocks-e, градски електромобил за млади хора.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …