.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Pagani Huayra Pearl 2016 [Премиера]

Точно една единствена бройка ще има или по-скоро вече има от ексклузивната версия на Pagani Huayra Pearl. Честно казано тъп избор за име, което в буквален превод означава „перла“.

Но майната му на името. Тази Huayra се състои от над 5000 компонента, като двигателят и скоростната кутия са само две от тях. Всичко, разбира се, е сглобено на ръка.

Pagani Huayra Pearl 2016

Ако обърнете достатъчно внимание на машината ще видите разликите със стандартната Huayra. Именно тези разлики отнемат една година от работата на екипа, който стои зад дизайна на Pagani Huayra Pearl. Може да видим детайли, инспирирани от други емблематични коли на италианската марка като Zonda R, Huayra BC и Zonda S.

Pagani Huayra Pearl 2016

Най-отличителният белег на Huayra Pearl е задното крило, което в случая е разделено като при Zonda S. Наред с това суперколата е с нов преден лип спойлер и нов въздухозаборник на покрива. Като цяло всички екстериорни модификации подобряват аеродинамиката спрямо стандартната Huayra.

Pagani Huayra Pearl 2016

Инженерите на Pagani са тествали аеродинамиката на обществени пътища и на писта. Подобрени са още притискателната сила на шасито, страничното G-натоварване и цялостното качество на возия.

Pagani Huayra Pearl 2016

Двигателят на Pagani Huayra Pearl е като при другата лимитирана версия Huayra BC. Говорим за 6,0-литров V12 би-турбо AMG мотор, комбиниран със 7-степенна секвенциална скоростна кутия с един съединител. Мощността е към 800 к.с., а въртящия момент 1100 Нм.

Pagani Huayra Pearl 2016Pagani Huayra Pearl 2016

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …