.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Pagani Huayra Roadster [Премиера]

Точно 100 екземпляра ще бъдат произведени от роудстър версията на Huayra, като всеки един струва 2,28 млн. евро. О, да! И всички са продадени…

Знаеше се отдавна, че все някога покривът на Huayra ще падне, но това се случи едва сега – 5 години след раждането на купето през 2012 г. Нека приветстваме в света на хибридите и беземоционалните електрички: Pagani Huayra Roadster.

Ако искате да видите този чудовищен роудстър, може да го направите още в началото на март, на салона в Женева. И ако срещнете г-н Хорацио Пагани измежду залите, той със сигурност ще ви каже, че за него това е „едно необуздано произведение на изкуството“ и че е „най-сложният проект на компанията“ му.

Роудстър версията използва голяма част от компонентите на купето, но вкарва и голям куп нови функции.

Предницата е значително по-заострена, а решетката е със странна шарка с правоъгълни мотиви. Този дизайн е пренесен и в задната част, откъдето излизат четири накрайника на генерацията и карбонов дифузьор. От снимките виждаме новите джанти и изваяните въздухоотвори над двигателя, даващи по-отличителен вид на роудстъра. От първите официални фотографии обаче не може да разберем как се отварят вратите.

Поглеждаме и отвътре и намираме бежова кожа, обшита със сини шефове, както и изобилие от въглеродни влакна и алуминий.

Pagani Huayra Roadster ще се предлага в два варианта на покрива. Единият ще е с карбонов покрив, като този от снимките тук. Другият ще бъде с мек гюрук, който може да бъде прибран в колата.

Двигателят? Говорим за 6,0-литров V12 би-турбо от Mercedes-AMG, генериращ 764 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Задвижването на задните колела минава през 7-степенна скоростна кутия с един съединител. На по-късен етап Pagani ще извади по-мощна BC версия с 789 к.с.

Huayra Roadster тежи 1280 кг или 80 кг по-леко от купето. Това се дължи най-вече на новата карбон-титаниева каросерия. И въпреки това колата е по-здрава и корава от купето, дори и без покрив.

Производството на Pagani Huayra Roadster ще бъде лимитирано на 100 екземпляра. Всеки един ще струва 2,28 млн. евро. И подобно на останалите хиперколи в този клас, всички от тази серия вече са заявени.

Още снимки:

 

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …