.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Таймлапс видео с новата фабрика на Pagani

От лятото на 2016-та италианската марка за суперколи Pagani има нова фабрика и нов шоурум. Те са в експлоатация от 29 юни, като сега може да видим таймлапс видео с построяването им от нулата в градчето Сан Чезарио Сул Панаро в покрайнините на Модена.

Сградата заема площ от 5800 кв. м и е по собствен дизайн на компанията, като целият проект се ръководи от синовете на Хорацио Пагани – Леонардо и Кристофър.

paganis-new-factory-in-san-cesario-sul-panaro-modena-2

Новият дом на Pagani е вдъхновен от оранжерия, която Хорацио Пагани вижда по време на пътуване до Франция, в близост до местен замък, който всъщност е собственост на клиент на Pagani. Той забелязва как структурата от желязо, проектирана от известния архитект и инженер Густав Айфел, е видима и решава да използва подобна идея за новата сграда на компанията си.

Бившият главен инженер на Lamborghini е истински автомобилен колекционер. Той „отглежда“ Porsche 918 Spyder и Carrera GT, както и бяло Lamborghini Countach 25th Anniversary, което може да видите във видеото. Хорацио притежава също Mercedes-Benz Pagoda, Jaguar E-Type, както и Ford GT Gulf Limited Edition и още няколко стари американски машини. Общият брой на колекцията му е около 20 екземпляра.

paganis-new-factory-in-san-cesario-sul-panaro-modena-1

За кратък момент таймлапс видеото показва новото бижу на компанията Huayra BC. Очаква се именно тази машина да излезе на “Нюрбургринг Нордшлайфе“, за да запише по-добро време от Porsche 918 Spyder (6:57 минути) и да стане най-бързата улична кола на Ринга. В момента Radical SR8 LM е най-бързата заводска кола на „Нордшлайфе“ с време от 6:48 минути, но не е улично-легална. Остава да чакаме Huayra BC да излезе на немската писта и да покаже дали е способна за рекордна обиколка на 20,8-километровото трасе.

paganis-new-factory-in-san-cesario-sul-panaro-modena

Вижте още

Това е единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute [Видео]

Nissan създаде единствен по рода си Juke Hybrid Rally Tribute, който е вдъхновен от участието …