.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ексклузивно: Pagani Zonda 760 X

С появата на хипермашината Pagani Huayra остарялата Zonda трябваше да умре с последната си официална версия, носеща името Revolucion и окончателно да бъде заменена. Но, не! Макар и мъртва от фабриката на италианския конструктор няколко месеца по-късно единствената бройка Pagani Zonda 760 LM и уж нещата отидоха към своя край. После последва още една… Е, историята леко се повтаря с току-що родената Pagani Zonda 760 X. Добре де, все още не е родена, а по-скоро в процес на раждане, както се вижда от смотаните снимки.

Последната в списъка на неумиращата Zonda има много прилики с появилата се преди няколко години Zonda UNO, главно заради неговия тюркоазен цвят. Този цвят се превърна в синоним на кралското семейство на Катар, но се говори, че тази Zonda 760 X не е поръчана за Катар, а ще замине за Китай.

Забравете за боята, Pagani Zonda 760 X взима много от лудия дизайн на останалите Zond-и от 760 серията. В резултат на това тя получава масивно задно крило, нестандартен дифузьор и още куп други карбонови компоненти.

Под леката въглеродна каросерия се смята, че 7,3-литровият атмосферен V12 генерира същите 760 к.с., както при останалите Zond-и 760. Където и да заживее по света със сигурност няма как да се спаси от чакащите я улични фотоапарати…

[nggallery id=41]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …