.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Pagani Zonda отново възкръсва с още една бройка

Безсмъртната Pagani Zonda ще види още един поръчков екземпляр, който ще бъде изграден върху старите кокали на първата Zonda Roadster

Историята на Pagani Zonda започва през 1999 г., когато излиза първият екземпляр с това име от фабриката на бутиковата компания в Италия. И се почва! Версия след версия, лимитирани серии, единични поръчкови бройки… Докато се стигне до Pagani Zonda Revolucion, която уж трябва да сложи край на ерата Zonda и да отвори вратата на нейния наследник Pagani Huayra.

Но, не! След Zonda Revolucion хората на Хорацио Пагани просто не отказват закъснели обаждания и приемат още поръчки. Така се раждат още спешъл модификации. Излизат Zonda 760RS, 760LH, 764 Passione, 760 Fantasma, 760 Kiryu, 760 LM, 760 OLIVER Evolution, Zonda HP Barchetta…

Стигаме и до днес, когато разбираме, че ще има още една бройка Pagani Zonda. О, да, и тя ще бъде единствена, уникална и т.н. Испански клиент на руската тунинг компания TopCar Design е човекът, който си я е поръчал.

Проектът ще бъде изграден върху Zonda S Roadster с номер на шаси 76033. От архивите на Pagani може да разберем, че това е произведен екземпляр от 2003-та година и е първата от 40-те бройки на Zonda Roadster. Така че в случая не говорим за изцяло новосглобена Zonda, а за ребилд версия на съществуваща кола, която ще изтрие част от историята на марката.

Не се знае дали задвижването на „новата“ Zonda ще остане в оригиналния си вариант. Говорим за емблематичния 7,3-литров AMG V12 двигател с 547 к.с. и 730 Нм.

Поръчковият дизайн на тази Zonda е дело на руснаците от TopCar Design. Те са работили по него в продължение на 8 месеца. А сега няколко месеца пък ще работят във фабриката на Pagani, за да видим тази Zonda готова през пролетта на 2018-та.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *