.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Първа скица на прототипа LMDh на BMW Motorsport

BMW Motorsport пусна първото изображение на прототипа LMDh. Той трябва да се появи през 2023 г. в американската серия IMSA WeatherTech SportsCar и в 24 часа на Льо Ман, чрез структурата на Боби Рахал (Rahal Letterman Lanigan Racing).

Баварският производител обяви миналия юни за завръщането си към флагманската категория Endurance чрез програмата LMDh. Тя ще му позволи отново да постигне победа на 24-те часа на Льо Ман, близо 25 години след успеха си с BMW V12 LMR на триото Далмас/Мартини/Уилкелхок (1999).

BMW V12 LMR (1999)

Първото изображение на бъдещото BMW LMDh, предложено от BMW M Motorsport и BMW Group Designworks, показва изглед на прототипа отпред. Той има два големи въздухозаборника, напомнящи отличителния дизайн на предната решетка на автомобилите на марката. Каросерията ще бъде произведена от италианците от Dallara.

„Проектът LMDh продължава да се развива “, обяснява Франсискус ван Меел, мениджър на BMW M GmbH. „Убеден съм, че следващата година отново ще предприемем всички необходими мерки, за да бъдем най-добре подготвени, за да започнем първия си сезон в IMSA с прототипите LMDh през 2023 г.

Отборът Rahal Letterman Lanigan Racing (или BMW Team RLL), който разработва GT на баварската марка в състезанията за издръжливост от няколко сезона (и ще представи два M4 GT3 в категорията GTD Pro за сезон 2022 г.), ще отговаря за разработването и работата на двата прототипа BMW LMDh в състезанието .

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …