.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Първи официални изображения на Audi Q6

През март изтекоха снимки на Audi Q6 без никакъв камуфлаж, но те бяха качени на сайта на китайското Министерство на индустрията. Сега Audi официално обяви появата на новия си кросоувър, като официално разпространи тийзъри на специално онлайн събитие.

Mоделът е създаден да се произвежда в Китай и да се продава на местния пазар. Той ще се сглобява в съвместното предприятие SAIC Volkswagen.

Най-близкият родственик на Audi Q6 е Volkswagen Teramont, друг германец с китайски паспорт. Новото Q6 стъпва върху платформата MQB Evo, двигателят е напречно разположен, а задвижването при базовата версия е само на предните колела.

Дължината на Audi Q6 е 5099 мм, което е с 47 мм повече от тази на китайския VW Teramont, широчината е 2014 мм (+25 мм), а височината е 1784 мм (+11 мм). Междуосието на двата модела на VW Group е еднакво – 2980 мм. За сравнение, габаритите на глобалния Audi Q7 са много близки: 5063 / 1970 / 1741 / 2995мм.

Audi все още не показва интериора на Q6, но от шпионски снимки знаем, че той ще бъде с три дисплея: цифрови уреди, мултимедиен сензорен екран и тъчскрийн дисплей за управление на климатичната система. Конфигурацията на седалките ще бъде шест или седем места.

Audi потвърди, че Q6 ще получи 2,0-литров TFSI бензинов четирицилиндров турбо двигател, въпреки че мощността все още не е обявена официално. В китайския патент на Q6 е посочено, че агрегатът има две опции – 231 или 265 к.с. (в местния Teramont този мотор развива 186 или 220 к.с.). Медиите в Китай съобщават и за новия бензинов турбо двигател 2,5 V6, какъвто се монтира в Teramont, където генерира 299 к.с.

Официалната премиера на Audi Q6 ще се състои на 6 юни тази година.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …