.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Първите бройки на BMW i4 вече са доставени

Първите собственици на BMW i4 получиха своите автомобили по време на предаване на ключове, което се случи миналия уикенд в BMW Welt в Мюнхен.

Първите бройки на новото BMW i4, електрическото Gran Coupé с четири врати на баварския автомобилен производител, са сред 41 900-те електрифицирани автомобила BMW, които вече са доставени на клиентите и предхождат с няколко дни появата на първите клиентски бройкина електрическото BMW iX.

BMW i4 се задвижва в най-спортната си версия (моделът M50 от BMW M GmbH), от електрическа система, развиваща 544 к.с., чиято мощност се изпраща към четирите колела на автомобила. BMW i4 M50 предлага автономен пробег от близо 521 км в цикъл WLTP,който може да бъде увеличен до 590 км за BMW i4 eDrive40  с 340 к.с. BMW i4 се продава на цена от 59 700 евро в базовата му версия (BMW i4 eDrive40) и от 71 650 евро за  BMW i4 M50.

„За нас е много специално време да доставим първите автомобилина техните собственици“, коментира Бернхард Кунт, старши вицепрезидент на BMW Group за немския пазар. „BMW i4 емоционално показва как напълно електрическата мобилност и спортната динамика на шофиране вървят ръка за ръка. Така че за нас е ясно: BMW i4 ще предложи на нашите клиенти изцяло ново измерение на удоволствието от управлението.“

BMW Group планира 50% от моделите на марката, продавани по целия свят от 2030 г., да бъдат 100% електрически, а BMW iX и BMW i4 се вписват в тази перспектива. И двата модела се присъединяват към BMW i3, MINI SE и BMW iX3 (също електрически) на пазара и ще бъдат последвани през следващите години от 100% електрически версии на BMW Серия 7, BMW X1 и BMW Серия 5. Производството на BMW, базирано в Германия, ще сглобява само електрически модели.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …