.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Първият ван на Audi е безпилотният Urbansphere [Премиера]

Концептуалното Audi Urbansphere официално се води първия ван на марката. Той е изцяло електрически, като футуристичният му дизайн е по-скоро заявка за дизайна на бъдещите модели на марката.

Въпреки това Urbansphere има немалък шанс да еволюира в сериен модел в случай че VW ID. Buzz бъде успешен в продажбите, които стартираха тази година. Прототипът на Audi и електрическият ван на VW използват една и съща платформа PPE (Premium Platform Electric) и едни и същи електромотори.

Static photo, Color: Electric Slate

Концептът се задвижва от два електромотора, разположени на предната и задната оси, генериращи общо 395 к.с. Пробегът с едно зареждане е 750 км.

Освен че е първият ван на Audi, Urbansphere е и най-просторният автомобил на марката досега. Идеята на дизайнерите от Инголщад е да се създаде максимално уютен интериор за големи задръствания в мегаполисите.

Static photo, Color: Electric Slate

Audi Urbansphere разполага с отварящи на обратно врати, като липсва B-колона. При влизане в колата седалките се завъртат навън за по-лесен достъп, докато върху земята се проектира „червен килим от светлина“.

Много материали, използвани в конструкцията на модела, са от устойчиви източници. Дървесината в интериора е от райони в близост до завода производител, докато седалките са изработени от рециклиран полиамид.

Interior

Urbansphere е оборудван със система за автономно шофиране от ниво 4. В режим на самостоятелното каране воланът, педалите и част от таблото се прибират за повече място.

Функциите на Urbansphere включват правене на резервации за вечеря или онлайн пазаруване, както и вземане на пътници от дома им, намиране на място за паркиране и зареждане на батерията.

Interior

Всички пътници имат достъп до голям, прозрачен OLED „киноекран“, който се върти вертикално от покрива на автомобила и може да се използва за гледане на филми или за видеоконференции. Urbansphere също използва технология за откриване на стрес, анализ на гласа и сканиране на лицето, за да изчисли чувствата на пътника и да предложи начини за релаксация.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …