.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Peugeot 3008DKR Maxi е готов за Дакар 2018

Току-що приключил своята седма и финална тестова сесия в Мароко, отборът на Peugeot Total, който спечели първите три места в тазгодишното рали Дакар през януари, е готов да се справи със следващото състезание в Южна Америка.

Дакар 2018 ще се проведе от 6 до 20 януари. Четирите коли на Peugeot ще бъдат отново поверени на тандемите Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре, Себастиан Льоб/Даниел Елена, Карлос Сайнц/Лукас Круз и Сирил Депре/Дейвид Кастера. Те ще застанат на старта с чисто нов състезателен лъв: Peugeot 3008DKR Maxi.

Пред отбора-мечта на Peugeot се простират 10 000 километра съревнование в най-трудната одисея по издръжливост в света. Тя отново ще мине през живописните пътища и безпътища на Перу, Боливия и Аржентина.

Маршрутът ще води конкурентите през пясъчни дюни, планински проходи и пустини в 15 етапа с изумителни пейзажи и екстремни метеорологични условия. Официалният маршрут на ралито ще бъде потвърден от организатора на събитието A.S.O на 22 ноември.

Докато екипажите на отбора Peugeot Total остават непроменени за 2018 г, техните състезателни автомобили претърпяват някои важни модификации с цел максимална динамика и носят ново име: Peugeot 3008DKR Maxi.

Стандартната архитектура, базирана на SUV Peugeot 3008, спечелил наградата „Автомобил на годината“ в Европа за 2017 г., остава същата: две задвижващи колела, захранвани от 3,0-литров двигател с двоен турбокомпресор.

Най-забележимо е разширяването на следата с 10 см от всяка страна, за да се подобри стабилността, като подобрения са извършени и в окачването. Инженерите и механиците на Peugeot Sport са работили усилено, за да предоставят на пилотите възможно най-надеждния автомобил за предстоящата задача.

Екипажите на Peugeot са събрали безпрецедентните общо 19 победи на рали Дакар с мотоциклети и автомобили плюс изумителните 148 етапни победи по време на събитието, което прави най-успешната поредица в Дакар на всички времена.

И въпреки записаните впечатляващи победи, Peugeot остават сдържани в прогнозите си за Дакар 2018, когато е 40-тата годишнина на събитието (печелено общо 6 пъти от Peugeot, за първи път точно преди 30 години през 1987 г. с Peugeot 205T16 Grand Raid) и 10-тата годишнина на Дакар в Южна Америка.

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *