.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Пикапът Tesla Cybertruck идва без боядисване

Електрическият Tesla Cybertruck трябва да се появи на конвейера в Тексас в края на 2022 г. След представянето на прототипа през 2019 г. дизайнът е променен. Появи се напълно управляемо шаси и версия с четири двигателя. А онзи ден шефът на компанията Илън Мъск отговори на въпроса дали Tesla ще предложи пикап в различни цветове: „Cybertruck може да има всеки цвят, само ако няма такъв“ (Cybertruck can have any color you want, so long as it’s nothing). Мъск поясни, че първоначално амтомобилът ще се появи с небоядисана каросерия (припомняме, тя е изработена от неръждаема стомана), въпреки че в бъдеще фабричните опции за залепване на филм не са изключени. Междувременно той предложи клиентите да се свържат с трети компании.

Нов прототип наскоро беше забелязан близо до централата на Tesla във Фримонт. Изпитателите управляваха пикапа на тестовата писта.

Прототипът на Cybertrack, близък до серийното производство, има нова оптика и брони, конвенционални огледала вместо камери и голяма чистачка, разположена в лявата колона.

Думите на Мъск са препратка към израза, приписван на Хенри Форд („Цветът на автомобила може да бъде всякакъв, при условие че е черен“), казан за Ford T. Изборът на черния цвят се дължи на това, че тази боя е евтина и бързо съхне. При неръждаемата стомана ситуацията е различна. На теория може да бъде боядисана. Но процесът е сложен и качеството на боядисването е лошо. Поради тази причина известните DeLorean бяха произведени небоядисани.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …