.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Тестват до краен предел Pininfarina Battista на „Нардо“ [Видео]

Електрическата хиперкола Pininfarina Battista бе показана в началото на 2019 г. и по план вече трябваше да се продава. Но бъдещите й клиенти трябва да почакат още малко, тъй като годината тотално се обърка и машината все още се разработва. В момента италианската компания тества максималната скорост на Battista на местния овал „Нардо“.

Във видеото най-долу може да видите част от въпросния тест на технологичния център „Нардо“.

След пистовите изпитания Pininfarina ще тества електромобила на обществени пътища за допълнителни настройки на шасито. Част от тези тестове включват карбон-керамичните спирачки Brembo, системата за векторизиране на въртящия момент и високоскоростната аеродинамика.

Компанията ще донастрои софтуера за 5-те режима на каране: Calma, Pura, Energica, Furiosa и Carattere. Инженерите работят и по изкуствения саунд, който ще произвежда Battista отвън и отвътре.

Последното се налага, тъй като изцяло електрическата хиперкола няма шума на италианска машина с двигател с вътрешно горене. Но ще компенсира с изпълнение. Pininfarina Battista разполага с четири електромотора, по един на всяко колело. Всички те генерират сумарно 1874 к.с. и 2300 Нм въртящ момент.

От 0-100 км/ч Pininfarina Battista спринтира за по-малко от 2 секунди и може да развие 350 км/ч. Максималният пробег е над 500 км, благодарение на 120-киловатчасовата батерия.

От Pininfarina планират да произведат само 150 екземпляра, които ще бъдат продадени в Северна Америка, Близкия изток, Европа и Азия. Всеки един ще се продава на цена, започваща от 2,6 млн. евро. Доставките се очакват да започнат през следващата година.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …