.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Pininfarina разкри седана Foxtron Model E

Италианското студио Pininfarina, както се оказа, не само се занимава  с дизайна на електрическия автомобил Foxtron Model E, но и напълно построи прототипа в базата си в Камбиано. (Foxconn публикува видео за процеса на създаване.) Сега можем да видим, че Model E наистина е луксозен флагмански седан, а не лифтбек. Освен това той вече се движи със собствена сила. Малко вероятно е Foxtron Model E да развива всичките 559 квт (760 к.с.) и да ускорява до сто за 2,8 сек, но все още има много време – началото на продажбите е насрочено за 2023 г.

Британецът Кевин Райс, бивш дизайнер на BMW и Mazda, е отговорен както за екстериора на Model E, така и за неговия интериорен дизайн. „Елегантен дизайн без време“ е подкрепен от аеродинамичен коефициент от 0,22 (както при Mercedes A-класа и S-класа). Дължина – 5100 мм, широчина – 2000 мм, междуосие – 3100 мм.

Видеото показва причудлива технология за осветление, която „комуникира с външния свят“ чрез светлинни символи и надписи. Междувременно „напълно уникалният“ интериорен дизайн „съчетава класика с авангардни технологии“, като разпознаване на лица и „умни повърхности“.

Значението на седана за Foxconn се потвърждава от неговия шеф Тери Гоу, който на презентацията седна зад волана на Foxtron Model E, без да поглежда вътре в други прототипи. Pininfarina няма отношение към кросоувъра Model C и електрическия автобус Model T, но се надява да продължи да работи с Foxtron. „Споделяме едни и същи ценности, като ангажираност към иновациите и фокус върху околната среда. Сега имаме партньор, който съвместно да изследва бъдещето на електромобилността “, каза шефът на Pininfarina Силвио Ангори.

Вижте още

Opel представи новото комби Astra Sports Tourer

Opel представи комбито Astra Sports Tourer. Приемането на поръчки за автомобила в Европа ще започне …