.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

По-смел външен вид за BMW Серия 2 Active Tourer 2022

Второто поколение на BMW Серия 2 Active Tourer бе разкрито със смел нов облик, преработена гама от силови агрегати и множество подобрени технологии.

Автомобилът е достъпен за поръчка сега във Великобритания, преди да започнат доставките на клиенти през март 2022 г., като цените започват от 30 265 паунда.

Той продължава да бъде свързан с купето от Серия 2, което наскоро бе обновено, запазвайки архитектурата FAAR с предно задвижване, използвана и от BMW Серия 2 Gran Coupé, BMW X1 и Mini Countryman. Но основените промени отвътре и отвън го привеждат в съответствие с новия си съименник.

Най-очевидното отличие от базовия автомобил е увеличената радиаторна решетка, в която се намира радарният сензор за някои от новите усъвършенствани функции за подпомагане на водача и активен въздушен клапан за подобрена аеродинамика.

Автомобилът допълнително е отбелязан с нов дизайн на светлините , рестилизирани странични гънки и по-тънки задни светлини. Той също е малко по-голям от преди, като нараства с 32 мм на дължина, 24 мм на широчина и 21 мм на височина. Междуосието остава същото, 2670 мм.

Най -обширните модификации обаче се намират вътре, където се твърди, че MPV черпи вдъхновение от новия флагмански електрически кросоувър BMW iX.

Нов извит дисплей на 10,25-инчовото цифрово табло и 10,7-инчов сензорен екран, който работи с най-новата информационно-развлекателна система iDrive от осмо поколение на BMW. Интерфейсът в стил смартфон се използва за по-голямата част от контролите в автомобила, като замества много от бутоните и превключвателите на стария модел и може да бъде персонализиран, за да предложи бърз достъп до често използвани функции или да отговаря на различни ситуации при шофиране.

Новите функции, активирани от системата, включват помощник за сателитна навигация в разширената реалност, гласово управление за множество нови функции, безжичен телефон и актуализации на софтуера по въздуха.

Има и големи промени на шасито, включително доработена предна конфигурация, за която се твърди, че предлага подобрена реакция на кормилното управление и ново задно тризвенно окачване , което освобождава повече вътрешно пространство.

От пускането на пазара, новата Серия 2 Active Tourer ще предлага 1,5-литров трицилиндров със 168 к.с. и  2,0-литров четирицилиндров турбо бензинов двигател с 215 к.с., и двата оборудвани с 48V мека хибридна технология, плюс 2,0-литров дизел, всички в комбинация съ седемстепенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Следващото лято BMW ще представи и два хибридни задвижвани двигателя с бензинов агрегат с електрически мотор на задния мост, предлагащ или 242 к.с., или 322 к.с.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …