.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Подробности за новите BMW Z4 и Toyota Supra

Надали е тайна за някого, че BMW и Toyota си партнират по различни бъдещи проекти, като безспорно най-чаканите от това партньорство са новите Z4 и Supra.

Проектът между немската и японската компании е кръстен „Пътят на коприната”. Крайният резултат от този „път” е ново поколение за BMW Z4, както и нова, дълго чакана генерация на Toyota Supra. 

BMW Z4 Roadster

Наскоро публикувахме материал за бъдещата Supra, като по последни данни тя трябва да бъде лансирана през 2018 г. Очаква се японската легенда да бъде с 6-цилиндров редови турбо двигател, идващ от BMW. Освен това новата Supra ще използва баварско шаси със задно предаване, разработено основно от BMW, но с помощта на Toyota.

Toyota FT-1

Що се отнася до дизайна новата Toyota Supra ще вземе най-доброто от Toyota FT-1 Concept, но вероятно на размери ще бъде по-малка от прототипа. В тази връзка следващото Z4 трябва да бъде по-голямо от настоящия модел, така че двата нови модела на BMW и Toyota ще бъдат сходни на габарити.

Toyota FT-1

Каквото и да стане новата Supra и бъдещото Z4 ще бъдат насочени към много различни пазари и не би следвало да се конкурират. 

Toyota FT-1

Смята се, че BMW ще изпозлва един от своите 4-цилиндрови мотори за следващото поколение Z4, като Toyota ще удари рамо с хибридна технология. Това обаче няма да спести критиките на JDM феновете, които надали ще преглътнат факта, че любимата им Supra е полу-BMW. От своя страна баварските ентусиасти надали ще се възмутят от факта, че в багажника на Z4 има батерии, на които пише Toyota. 

Може да разгледате снимките от галерията, използвайки стрелките <– –>

[nggallery id=513]

Вижте още

Йон Олсон отряза покрива на своя Mercedes-Benz G500 4×4² [Видео]

Тази година Йон Олсон похарчи около 250 000 евро, за да купи чисто нов Mercedes-Benz …