.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Показаха Aston Martin Valkyrie AMR Pro в действие

Aston Martin се възползва от Гран при на Бахрейн Формула 1, проведен миналия уикенд в Персийския залив, за да изпрати впечатляващиятхиперавтомобил Hypercar Valkyrie AMR Pro, разработен точно за управление на писта.

Най-екстремната версия на Aston Martin Valkyrie – AMR Pro, задвижвана от 6,5-литров V12 двигател, разработен от Cosworth (до 11 000 оборота в минута), има мощност над 1000 к.с. и елегантна аеродинамика, които му позволяват да показва достойна производителност на едноместен автомобил от Формула 1, всички с очарователни звуци.

Мелодия, на която феновете на F1 в Бахрейн можеха да се насладят миналия уикенд, Valkyrie AMR Pro излезе на пистата там два пъти, в съботаа точно преди квалификацията и в неделяа преди Гран при на F1. Дирк Мюлер, пилотът по разработването на марката от Гейдън, който пое управлението за случая, не скри удоволствието си.

„Беше невероятно“, коментира немският пилот. „Знам, че всеки казва това за автомобилите едно и също, но сериозно казано, този автомобил е нещо друго. По-близо е до едноместен F1 по отношение на ефективността, отколкото всичко, което съм карал досега. Мощност, маневреност, управление, всичко е перфектно”.

Съвършенство, което четиридесетте щастливи купувачи на Aston Martin Valkyrie AMR Pro ще вкусят, по-специално чрез програма за шофиране, подготвена специално от производителя за тях, и която ще ги отведе до пистите Яс Марина, Силвърстоун, Нюрбургринг, Фуджи, както и на Пистата на Америка (Остин, Тексас).

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …