.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Polaris Slingshot 2015 [Видео]

Ariel Atom, KTM X-Bow, BAC Mono и Vuhl 05 официално вече си имат нов конкурент в лицето на Slingshot, дело на Polaris – световно известната марка за ATV-та и моторни шейни. Ок, тази нова машинка се различава от изброените шосейни болиди с трите си колела, но все пак е впечатляваща и със сигурност ще гепи част от клиентите им.

Polaris Slingshot

Под уникалното боди Polaris Slingshot разполага с 2,4-литров Ecotec двигател от Ford със 173 к.с. Цялата триколка тежи 756 кг, което означава, че трябва да бъде много бърза на правите и в завоите.

Polaris Slingshot

Polaris Slingshot много няпомня за щурият триколесен канадски болид Campagna T-Rex. Но от визуална гледна точка новият модел определено е по-привлекателен от T-Rex. Колата е с разчупен дизайн и на места силно наподобява австрийския KTM X-Bow.

Polaris Slingshot

Ако искате да карате легално Polaris Slingshot ще трябва да имате категория А и да използвате каска.

Продажбите на Polaris Slingshot ще започнат през септември в САЩ, като цените ще започват от 19 999 долара, докато напълно екипираната версия ще се предлага за 23 999 долара.

Вижте още

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли …