.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Porsche 911 Hybrid ще бъде лансиран до 2024-та [Официално]

Революцията в автомобилостроенето ще прати прекрасния боксер на Porsche в музея на марката. Бъдещето ще електрифицира иконата 911, която първо ще видим като хибрид, а по-късно и като изцяло електрически модел.

Главният изпълнителен директор на Porsche Оливър Блум разкри в интервю, че инженерите от Щутгарт вече работят по плъг-ин хибридна версия на 911. Тя ще се появи при фейслифта на следващото поколение на модела. Това ще се случи около 2023-2024 г.

Новата генерация 992 на Porsche 911 трябва да излезе през 2019 г. Моделът се разработва от първия ден с мисъл за електрифициране. Решението да се лансира Porsche 911 Hybrid чак след фейслифта на 992 е да се осигури нужното време Porsche да усъвършенства хибридната система, която да увеличи мощността и да се подобрят батериите за по-дълъг пробег.

Според Оливър Блум Porsche 911 Hybrid може да бъде каран в продължение на 70 км в електрически режим. Целта му е да се отговори на зеленото бъдеще в автомобилния свят, като хибридната версия е стъпка към напълно електрически модел. А такъв като електрическо Porsche 911 няма да видим в близките поне 10-15 години. Да видим…

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *