.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Тунинг: Posaidon Mercedes-AMG A45 RS 525

Какво имаме тук? Поредната кола, която улично спами с експлоатирания надпис Fake Taxi? Горе-долу да. Но все пак заслужава внимание, заради своите 525 к.с., благодарение на работата на немската тунинг компания Posaidon.

Заводският Mercedes-AMG A45 S е с 2,0-литров мотор. Но тук обемът на цилиндрите е леко увеличен. И с редица доработки максималната мощност достига, както вече споменахме, 525 к.с.

За сравнение колата на Хенри Тойвонен Lancia Delta S4 от Group B на WRC през далечната вече 1985 г. разчита на 500 к.с., генерирани от 1,8-литров турбо четирицилиндров двигател. Само за сравнение. Ясно е, че нямат нищо общо.

Posaidon превръща Mercedes-AMG A45 RS 525 в екстремен хот хеч. Тунерът разкрива, че използва по-голямо турбо, благодарение на което (а и не само), се генерират максимални 600 Нм въртящ момент, предавани към четирите колела.

И въпреки голямата си мощност проектът на Posaidon не може да се мери с колите от емблематичната Group B по параграф ускорение. Жълтата машина от снимките тук се справя за 3,4 секунди. И може да развие максимални 324 км/ч. Което си е доста за компактен хечбек.

Тунинг програмата на Posaidon включва т.нар. пистов пакет. Той подобрява окачването, спирачките и настройките на шасито. Задната седалка е премахната и на нейно място е монтиран ролкейдж. Предните седалки са със състезателни колани. В този дух предните амортисьори са заменени с 2-степенни койлоувъри KW. А предните спирачки получават по-големи 14,25-инчови дискове.

По време на неофициална сесия на „Нюрбургринг Нордшлайфе“, колата на Posaidon преследва максимално близо Porsche 911 GT3 RS от актуалното поколение. Немските тунинг специалисти смятат, че колата им може да завърти обиколка на 20,8-километровото трасе за 7 минути и 20 секунди.

Официална обиколка на „Зеления ад“ е планирана за пролетта на 2021 г. Цената на Posaidon Mercedes-AMG A45 RS 525 ще бъде разктира на по-късен етап.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …