.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Последен тийзър на Lexus RZ преди премиерата

Lexus пусна финален тийзър на първия си напълно електрически кросоувър. От изображението отново виждаме задната част на Lexus RZ, която бе показана от различен ракурс и в предишните тийзъри. От снимката не се вижда особено много, но премиерата на модела е насрочена за 20 април, когато ще го видим цял отвън и отвътре.

Японската марка съобщи, че представянето на Lexus RZ ще бъде онлайн и ще покаже „предизвикателството на марката за едно въглеродно неутрално общество“. Онлайн премиерата ще включва видео, представящо „радостта от шофирането, която само Lexus може да предложи със звуци от природата, събрани от реалния свят, които стимулират петте сетива“.

Що се отнася до самия Lexus RZ, той представлява премиум версия на Toyota bZ4X и Subaru Solterra. Електрическият SUV на Lexus се отличава с по-открояващ се външен дизайн, подчертан най-вече от най-новата еволюция на решетката на марката.

Когато излезе на пазара Lexus RZ ще стане първият специализиран електрически автомобил на компанията. Той ще дебютира във версия RZ 450e, използваща два електромотора на Toyota като при bZ4X. Те ще осигуряват 215 к.с., но мощността може да бъде по-висока от тази на братския модел.

Всичко ще бъде разкрито само след два дни, когато Lexus RZ ще направи своя световен онлайн дебют. Цялата информация и официални снимки ще бъдат публикувани буквално секунди след премиерата, така че очаквайте подробностите.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …