.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Повече от 700 к.с. за Ferrari Roma от Novitec

Novitec for Ferrari, подразделението на Novitec Group, отговорен за тунинговането на модели с изправеното конче, наскоро се зае с Ferrari Roma, за да предложи значително доработена версия.

Ferrari Roma бе представен от италианския производител през ноември 2019 г. и пуснат на пазара през следващата година. Това е двуместно купе с предно разположен двигател с линии, вдъхновени от моделите на Ferrari от 50-те и 60-те. Под каросерията на Roma има 3.9 V8 битурбо двигател с 620 к.с. и 760 Нм. Той работи в тандем с осемстепенна предавателна кутия с два съединителя. Този пакет гарантира максимална скорост от 320 км/ч и ускоряване от 0 до 100 км/ч само за 3,4 сек.

Ефективността по същество е повече от достатъчна, но екипът на Novitec обаче оптимизира 3,9-литровия V8 двигател. Така мощността е увеличена с близо 85 к.с., за да достигне 704 к.с. и 882 Нм. Това ще ще позволи на купето да получи максимална скорост повече с 5 км/ч и 2 десети от секундата по-малко по време на упражнението от 0 до 100 км/ч.

Освен всичко друго Roma е оборудван с няколко доработени елемента на каросерията (и направени от открити въглеродни влакна), включително тунинговани предница, странични елементи или дори нов дифузор, които не само ще подобрят външния вид на автомобила. но и неговите аеродинамични качества.

Последеният щрих е предоставен от Vossen, дългогодишен партньор на Novitec, чрез инсталирането на комплект от 21- и 22-инчови джанти NF10 от неговия каталог.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …