.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят Chevrolet Beast Concept в Невада

Chevrolet присъства на изложението SEMA в Лас Вегас, което в момента се провежда в Невада, с новия концепт Beast. Това е оригинален високопроходим автомобил, проектиран на основата на модела Chevrolet Silverado и задвижван от V8 на Corvette C7 Z06.

Всъщност The Chevy Beast вече няма много общо с автомобила донор. Каросерията на Silverado е изчезнала, за да направи място за оригинален корпус с остри, изрязани линии от леки материали. Шасито също е претърпяло промени със спортни амортисьори.

Така автомобилът има просвет от 33 см. Оборудван е с 20-инчови джанти Raceline RTM260M Avenger True, 37- инчови гуми AMP Terrain Attack M / T. Твърди се, че осигурава комфортно возене както в пустинните участъци, така и по скалистите терени.

За задвижване на автомобила инициаторите на проекта са избрали 6,2-литровия LT4 V8 с мощност 650 к.с., който е монтиран в Corvette C7 Z06. В този случай той работи в тандем с 10-степенна автоматична трансмисия и двойно предаване. Спирачната система е заимствана от каталога Chevrolet Performance.

The Chevy Beast получава и състезателно оборудване със седалки Recaro, с четириточкови колани, както и два 7-инчови LCD екрана, които ще имат задачата да предоставят полезна информация на водача и тримата пътници.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …