.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят Ferrari 812 Competizione Verde Volterra

Ferrari повдигна воала на третия от петте специални модела, разработвани като част от честването на 10-ата годишнина от събитието Ferrari Cavalcade (отпразнувано през 2021 г.), Автомобилът приема формата на Ferrari 812 Competizione Verde Volterra.

Новият модел, който следва Ferrari 812 Competizione Blu Capri и SF90 Stradale Rosso Taormina, е със специална каросерия, изработена в ателиетата на подразделението Tailor Made на Ferrari.

Цветът Verde Volterra намира своето вдъхновение в зелените и земни пейзажи на Италия и по-точно на Тоскана, където производителят от Маранело организира среща на участниците в изданието на Ferrari Cavalcade от 2013 г.

Преливащият се цвят, съставен от оранжеви, зелени и златни отблясъци, украсява извивките на Ferrari 812 Competizione по много красив начин. Той също има, подобно на другите модели от тази серия, състезателен номер, както и американския и италианския флаг.

В техническо отношение обаче няма промени. Двигателят V12 6,5 литра с 830 к.с. и 692 Нм все още е под предния капак на 812 Competizione, в тандем със седемстепенна автоматична скоростна кутия.

Темата Verde Volterra, освен че се предлага с Ferrari 812 Competizione и 812 Competizione A (Aperta), е достъпна и за купувачите на моделите SF90 Stradale, SF90 Spider и Ferrari 296 GTB.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …