.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят обновения Skoda Karoq на 30 ноември

Skoda ще покаже обновена версия на своя изключително популярен всъдеход Karoq в края на този месец. Така ще въведе промени в стила, подобрения в интериора – и потенциално хибридна задвижваща система.

За четирите години, след като  бе лансиран, Karoq се превърна в един от най-важните автомобили на Skoda. Чешката марка достави 500 000 бройки в световен мащаб, което я поставя на второ място след Octavia в класациите за продажби. Марката се надява да надгради този успех с поредица от новости , за да го поддържа в съответствие с по-новите модели от гамата.

Шпионски снимки с камуфлаж показват че не трябва да очакваме големи промени в дизайна. Може би ще има обаче някаква визуална препратка към Octavia, особено в предната част с различни светлини и профил на въздухозаборника. Като цяло, кросоувърът ще последва Kodiaq с нова радиаторна решетка, обновени брони и опция за LED Matrix фарове.

Промените в салона вероятно ще бъдат фокусирани върху технологиите. Верроятно ще видим най-новото издание на информационно-развлекателната система на Skoda, която ще бъде включена, заедно с функции като актуализиран виртуален дисплей на шофьорското място и нови опции за материали.

Подробности за това какви двигатели ще бъдат използвани, остават в тайна. Трябва да има промени в съществуващите бензинови и дизелови модели, за да бъде повишена ефективността, както стана със Seat Ateca, както и 2,0-литров дизел с по-ниска мощност на мястото на стария 1,6.

Вероятен е и някакъв хибриден вариант; 1,0-литровите и 1,5-литровите TSI двигатели в Octavia разполагат с мека хибридна технология E-Tec, след като има дори възможност Skoda да използва PHEV система на VW Group на базата на 1,4-литров TSI двигател, за да намали драстично средните емисии на гамата на марката.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …