.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят през януари Honda Civic Type R 2022 в Токио

Няколко дни след излъчването на първите снимки на Honda Civic Type R 2022, заснети по време на работна сесияна пистата Suzuka, Honda потвърди присъствието на новия си модел (прототипна версия) на автомобилния салон в Токио, който ще се състои в японската столица от 14 до 16 януари.

Инженерите на японския производител добавят  последните щрихи в подготовката на новия Civic Type R, чиито прототипни версии все още трупат километри по домашната писта Suzuka, както и по на Северната дъга на Нюрбуртринг, покрит с камуфлаж.

Новият Civic Type R, представен от японския производител като най-ефективната версия на Type R, разработен до момента, трябва да запази 2,0-литровия четирицилиндров турбо агрегат на настоящия модел и който осигурява време от 5,7 сек при ускоряване от 0 до 100 км/ч благодарение на мощност от 320 к.с. и 400 Нм, изпратени към предните колела на автомобила.

Значително ревизираната аеродинамика трябва да допринесе за оптимизираната ефективност на новия модел, който се очаква да изминава под 7 минути 43 секунди и 8 десети на Северната дъга на Нюрбургринг (референтното време за актуалния Civic Type R).

Honda все още не уточнява датата на официалното представяне на автомобила, нито за пускането му в производство, но новият Civic Type R се очаква на пазара през следващата година.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …