.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят специален Toyota GR Supra GT4 50 Edition

След като неотдавна достави 50-тия екземпляр на своя състезателен Toyota GR Supra GT4, Toyota Gazoo Racing реши да отбележи събитието, като предложи лимитирано издание на своя модел, наречено GR Supra GT4 50 Edition.

Toyota GR Supra GT4, от появата си на пистите през 2020 г., записа около 36 победи в класа си и не по-малко от 78 подиума. Рекорд, който го прави един от най-добрите представители в категория GT4, и към който състезателите се придържат, след като петдесет броя вече са доставени по целия свят.

Toyota GR Supra GT4 50 Edition отдава почит на това постижение със специфично изпълнение. Той е в червена окраска на Toyota Gazoo Racing, усилена със златисти нотки, лого 50 Edition на каросерията, които се виждат и в интериора на модела.

Той притежава специфични елементи като шофьорска седалка OMP и пътническа седалка, а камера за задно виждане и система за показване на налягането в гумите също са част от списъка с опциите.

Под капака на лимитираното издание откриваме 3,0-литров шестцилиндров турбо дмигател, развиващ 435 к.с. и 650 Нм, работещ м тандем със седемстепенна автоматична трансмисия и механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Само шест броя от лимитираното издание ще бъдат продадени на клиенти в Европа, Азия и Съединените щати, като два втомобила са предназначени за всеки от тези региони. Цената на Toyota GR Supra GT4 50 Edition е определена на 175 000 евро без данъци, същата цена като класическия модел GR Supra GT4.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …