.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Преговори между Volkswagen Group и Porsche

Volkswagen Group е в разширени дискусии с Porsche Automobil Holding SE относно предлагането на борсата за 91-годишния производител на спортни автомобили.

Холдинговата компания Porsche и Volkswagen Group договориха рамкова структура за следващи стъпки за потенциална регистрация, която сега е изпратена на борда на компанията за одобрение.

Все още не е гарантирано, че компанията ще продължи с първично публично предлагане за Porsche. Казва се, че възможността в момента е отворена и зависи от одобрението на бордовете на двете страни.

Porsche ще бъде най-новата в поредица от марки, която ще стане публично достояние. Притежаваната от Volvo – Polestar ще бъде включена в Nasdaq по-късно тази година чрез компания за придобиване със специално предназначение (SPAC), а вчера Lotus потвърди, че оценява разпускането на базираното в Китай подразделение за електромобили Lotus Technology.

Миналата година се появиха информации, че Volkswagen Group може да пусне Porsche като средство за финансиране на прехода си към пълна електрификация в портфолиото си от няколко марки.

Според Financial Times немската марка има потенциал да бъде едно от най-големите публични предложения в Германия през последните години.

Porsche е част от концерна Volkswagen от десетилетие и постоянно допринася със значителна част от печалбите на компанията.

 FT цитира анализаторите, които оценяват пазарна оценка до 200 млрд. евро, което би било почти двойно повече от стойността на компанията-майка.

Концернът Volkswagen наскоро се ангажира да инвестира близо 100 млрд. евро в нови технологии през следващите четири години като част от своите амбиции за електрификация.

Специфичните инвестиции включват втора производствена линия за Volkswagen ID 3, ново предприятие във Волфсбург, нови флагмански  електромобили от Volkswagen и Audi и шест нови фабрики за батерии за електромобили в Европа до 2030 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …