.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премия от 6000 евро за служителите на Mercedes-Benz

Mercedes-Benz трябва да отбележи отлични резултати през 2021 г., а служителите му ще се възползват от това. Производителят с трилучатазвезда реши да плати премия от 6000 евро.

Mercedes-Benz все още не е обявил резултатите си за изминалата година, но те трябва да са положителни въпреки трудностите, причинени от пандемията Covid-19. И именно за усилията, положени през този неспокоен период, управителният комитет и общият работнически съвет на немския производител решиха да предоставят на служителите на концерна (около 100 000 души) премия от 6 000 евро, която ще бъде изплатена през февруари.

„Изключителното развитие на нашата компания е постижение на екип“, коментира Сабине Колайзен, ръководител на отдел „Човешки ресурси“ в Daimler AG. „Искам искрено да благодаря на всички колеги, които допринесоха за това постижение със своята всеотдайност. Тъй като миналата година не беше лесна, аз съм доволна, че можем да изплатим на нашите служители рекорден поощрителен бонус”.

Размерът на премията ще предизвика присмивка у служителите на Porsche. Например те получиха бонус до 9700 евро през 2019 г. (след това 7850 евро през 2020 г.). Работната сила на Mercedes-Benz не е свикнала с подобни бонуси. Но тази година би могъл да си позволи, тъй като ще отбележи рекордни продажби. 

В края на първите три тримесечия на 2021 г. немската марка вече достави не по-малко от 1 617 508 автомобила по целия свят, което представлява 3% увеличение на продажбите в сравнение съссъщия период на 2020 г. Рекордът за продажбите датира от 2019 г., в края на която продаде 2 339 562 леки автомобила по целия свят.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …