.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Превърнаха Renault 4 в малък хотел

За да отпразнува 60-ата годишнина на Renault 4 френската марка реши да си партнира с дизайнера Матийо Леаньо, за да създаде концепта Suite N°4 (в превод „хотелска стая четири“ или „апартамент номер четири“). Този проект е част от планираните дейности, които ще продължат до края на годината. Сред тях колекция от тридесет различни версии на Renault 4 е представена в студиото на Renault на Шан-з-Елизе от 8 октомври. Нови концепти със сигурност ще последват. В този случай Леаньо комбинира автомобилния свят със света на архитектурата и интериора на сградите. В крайна сметка се получи „хотелска стая за номади“. Тя, според Матийо, може да се намира в града, в средата на полето, защо не и на морския бряг.

Това не е първият път, когато Renault 4 е обект на модерни интерпретации. Можем да си припомним електрическия автомобил e-Plein Air от 2019 г. Сега авторите на концепта са се фокусирали върху каросерията.

Автомобилът получава прекроена задна част с големи прозорци от поликарбонат. Полупрозрачни слънчеви панели са монтирани на покрива, зареждайки батерията. Да, това Renault 4 също е превърнато в електрически автомобил.

Отразяващата полирана алуминиева радиаторна решетка на предната част напомня за вълните. Многослойната боя за каросерията е подобна на цимента на сянка. Вътре има седалки и табло в жълто кадифе. Задната част на купето, изпълнена с оребрена тъкан, е оборудвана с различни възглавници и подпори, както и прибираща се дървена пейка за почивка.

Известно е, че компанията ще възобнови Renault 4 във вид на модерен електрически автомобил. Проектът се казва 4ever. Автомобилът ще се появи през 2024–2025 г. заедно с възродения (също под формата на електрически ) хечбек Renault 5.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …