.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продават 65 автомобила от съкровищницата на Citroen

През 2001 г. Citroen отваря вратите на частен музей, намиращ се на десетина километра от Париж. На площ от 6500 кв. м. място намират над 700 автомобила от историята на марката. Сред тях има редки екземпляри, прототипи, състезателни легенди и като цяло голямо разнообразие на коли от 1919 г. насам.

Френската компания обаче ще премести своята съкровищница в Сошо, като в същото време ще се раздели с 65 автомобила.

Всичките 65 екземпляра ще бъдат пуснати на онлайн търг на 10 декември. С парите от тях Citroen ще купи по-редки коли, с които да обогати колекцията си преди идването на 2019-та, когато марката навършва 100 години.

Някои от тези коли са концепти, други нямат дори номера на шасито и новите им собственици няма да могат да ги регистрират. На търга отиват и няколко интересни макета и предсерийни версии.

Освен въпрсните 65 коли, на аукциона на Citroen ще бъдат продадени и разнообразни артикули като рекламни плакати, дрехи, оригинални снимки, мащабни модели и дори части от каросерии на състезателни коли.

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *