.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продават на търг Mustang Mach 1 със 725 к.с.

Може би не сте чували за Еван Лонгория. Не за актрисата Ева Лонгория, а за Еван Лонгория, който е една от големите бейзболни звезди в САЩ. Именно той е собственик на този Mustang Mach 1 от 1971 г. Но не за дълго, тъй като спортистът ще се раздели с колата си през януари, когато тя ще бъде пусната на търг.

По колата са хвърлени над 2600 човекочаса работа, за да бъде това, което виждаме в момента. Заводският мотор е заменен с 8,2-литров V8 двигател от Chevrolet. Той е комбиниран с компресор и от него за изстискани 725 к.с. По пътя си към задните колела, въртящият момент минава през 6-степенна ръчна скоростна кутия, взета от Corvette.

На мястото на древните листови ресори е монтирано четирираменно койлоувър окачване. Оригиналните метални брони са заменени, като цялостната визия напомня за Eleanor от „Да изчезнеш за 60 секунди“.

Отвътре този Mustang е със 700-ватова аудио система Alpine, Sparco седалки, 5-точкови колани и Momo волан. Има дори 10-точков ролкейдж.


Очаква се масъл карът да бъде продаден за около 95 000 и 125 000 долара, ако не и повече.

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …