.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Прототипи на Maserati Grecale образуваха тризъбеца

В очакване на официалното представяне на модела Grecale, отложено за пролетта на 2022 г., Maserati събра десетки прототипи на бъдещия кросоувър, за да създадат гигантска фигура на тризъбеца.

В началото на октомври италианският производител обяви отлагането на официалната премиерана своя Grecale, поради прекъсвания във веригите за доставки на ключовите компоненти, необходими за завършване на производствения процес на автомобила. Maserati не успя да преодолее тези трудности. Не беше единственият производител, който изпадна в такава тежка ситуация.

Но отлагането по никакъв начин не доведе до прекъсване на контактите между производителя и неговите фенове. За да поддържа тази тясна връзка, Maserati направи удивителна инсталация. Производителят всъщност събра в падока на писата в Модена 80 прототипа на своя всъдеход с различни каросерии – сини, черни, жълти и бели, за да образуват фигура с дължина 100 м, представляваща емблемата на марката.

Оригиналното събитие има за цел да подчертае участието на Maserati в разработването на своя нов модел. Всъщност не по-малко от 250 прототипа се движат по пътищата по целия свят (в Япония, САЩ, Обединените арабски емирства, във Финландия, през Китай и в Италия), за да бъде усъвършенстван автомобилът.

Grecale ще бъде произвеждан в завода на Fiat Chrysler Automobiles в Касино, Италия. Той ще споделя платформата (наречена Giorgio) с Alfa Romeo Stelvio и трябва да се предлага в конвенционални версии, както и с изцяло електрическа версия с автономен пробег 500 км.

Новият Maserati ще бъде представен на събитие в Милано през пролетта на 2022 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …