.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Пуснаха тийзър за бъдещия Ford Mustang GT3

Разработван на основата на седмото поколение на Ford Mustang, известен в момента под кодовото име S650, новият Mustang GT3 се очаква на пистите в началото на 2024 г.

Ford Performance пусна тийзър изображение на новия спортист. Той ще защитава цветовете на марката в американската серия IMSA. Производителят със синия овал работи в тясно сътрудничество с канадската компания Multimatic Motorsports, негов дългогодишен партньор, за да подготви няколко автомобила, които ще бъдат включени в категориите GTD и GTD Pro на 24 часа на Дайтона 2024.

Ще бъдат произведени 20 клиентски бройки от Mustang GT3 за целите на хомологацията и вече знаем с какъв двигател ще бъдат оборудвани. 5,0-литровият атмосферен Coyote V8 е избран да бъде монтиран под предния капак на новия Mustang GT3. Той ще ще бъде сглобяван от британската компания M-Sport (да, този, с който Себастиан Льоб току-що спечели рали Монте Карло).

Автомобилът очевидно ще бъде напълно подготвен за състезанието и ще има, наред с други елементи, внушително задно крило, което можем да предположим от този първи тийзър, предоставен от Ford Performance.

Той ще се присъедини към каталога на Ford до Mustang GT4, който ще бъде пуснат на пистите през 2023 г. Версията GT4, вдъхновена от Ford Shelby GT350R-C, ще има 5,2-литров V8 двигател, подготвен в сътрудничество с Roush Yates. Той ще работи в тандем с  шестстепенна скоростна кутия с управление на волана. Ще отговаря на регламентите за IMSA Continental Tire SportsCar Challenge Series, Pirelli World Challenge GTS/GT4 и European GT4 Series.

„Mustang е роден за състезания и ние сме развълнувани да представим версия GT3, която ще се състезава срещу някои от най-големите производители в света“, каза Марк Ръшбрук, глобален директор на Ford Performance Motorsports. „С 58 години опит в международните състезания за издръжливост ние сме готови да изведем Mustang на следващото ниво.“

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …