.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Пуснаха тийзъри за новия Range Rover 2022

Land Rover пусна тийзъри на следващото поколение на Range Rover с размазано изображение преди представянето на премиум всъдехода следващата седмица.

Петото поколение на модела топ модела на компанията ще бъде представено онлайн следващия вторник вечерта (26 октомври), а двата нови тийзър изображения намекват за еволюционен дизайн.

Едно изображение показва размазан страничен профил, който потвърждава, че Range Rover ще запази класическия си стил, докато близък план на решетката на автомобила също загатва за преработения стил.

Шефът на дизайна на Jaguar Land Rover Гери Макговърн обеща, че новият модел ще бъде „автомобил с несравним характер“. Той добави, че „не следва модата или тенденцията, но, според модернистичната дизайнерска философия, съчетана с над 50 години еволюция, е просто най-желаният Range Rover, създаван някога“.

Въпреки че това са първите официални изображения, прототипните версии на новия Range Rover бяха забелязани по време на тестове многократно през последните няколко месеца, включително както дълго междуосие, така и предсерийни автомобили. Тъй като всички тези автомобили бяха с камуфлажна ливрея, те показаха еволюционния стил на модела, като снимките на интериора предполагат, че той ще получи най-новата версия на развлекателната система Pivo Pro на Jaguar Land Rover.

Конкурент на BMW X7 е първият Range Rover с новата архитектура MLA на Jaguar Land Rover, който преди това бе шпиониран по време на тестове както в стандартно изпълнение, така и с дълго междуосие. Той също така ще получи управление на задните колела при някои версии.

Новата платформа ще позволи двигатели с вътрешно горене, plug-in хибриди и изцяло електрически задвижвания. Новият модел ще бъде първият Range Rover, който ще се предлага като напълно електрически автомобил.

Пълната електрическа версия няма да се появи в продължение на няколко години, но най-мощната версия на V8, вероятно използваща 4,4-литров турбо двигател, произведен от BMW,беше забелязана на тестове.

Актуалното четвърто поколение на Range Rover  се продава от 2012 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …