.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Разкриха интериора на всъдехода Mercedes-Benz EQS

Интериорът на всъдехода Mercedes-Benz EQS е предварителна представа, показващ изпълнен с технологии салон с набор от цифрови екрани.

EQS, третият модел върху новата архитектура EV на компанията, е показан със салон, който до голяма степен прилича на този на седана Mercedes-Benz EQS .

56-инчов извит дисплей, който се състои от панел с инструменти, екран за информационно-развлекателна система и трети дисплей за пътника, е централната част на интериора.

Наречен MBUX Hyperscreen, той е допълнителна екстра и е в състояние да показва поточно видео или телевизия, дори когато сте в движение. Производителят по-рано го описа като „голямо автомобилно кино“.

Mercedes подчертава, че системата е безопасна в движение, тъй като е „интелигентна, базирана на камера за блокиране“, която автоматично ще потъмнее, ако открие, че шофьорът гледа към дисплея, а не към пътя.

Шофьорите могат да избират между пет и седем седящи места, плюс това Mercedes твърди, че има достатъчно място в багажника за до четири чанти за голф.

Могат да бъдат избрани седем цветови комбинации в интериора, с кожа и естествени дървесни материали, за които Mercedes казва, че те придават на EQS „изключително прогресивна атмосфера, подобна на салон“.

Една спецификация, която включва магнолия дърво и неръждаема стомана, включва малки елементи, оформени като звездното лого на Mercedes.

В допълнение, всъдеходът се възползва от премиум аудио система Dolby Atmos и системата Energising Air Control Plus на Mercedes.

Автомобилът също така получава свой собствен аромат, наречен No.6 Mood Mimosa, който се описва като „земен аромат, с нюанси на изтънчени чувствени нотки“.

Mercedes ще разкрие изцяло всъдехода  и ще сподели пълните подробности за ефективността му във вторник, 19 април.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …