.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Разкриха новия Lexus RZ преди премиерата му

Първият сериен електрически автомобил Lexus ще се появи през първата половина на годината Той ще бъде елегантен, ориентиран към ефективен SUV, наречен RZ.

Вече показан в почти готов за производство, когато Toyota и Lexus показаха 15 изцяло нови електрически концептуални автомобила в края на миналата година, той е базиран на платформата e-TNGA на Toyota с модификации, насочени към повишаване на изживяването при шофиране на следващото ниво. Той е с подобни габарити и е в тясна визуална връзка със съществуващия кросоувър NX.

Нови снимки, пуснати като част от глобалните данни за продажбите на Lexus за 2021 г., ни дават ясна представа за RZ. Дизайнът е непроменен от концепта, показан през декември, като се отличава с цялостен външен вид, подобен на Subaru Solterra и Toyota bZ4X с които споделя своята платформа, въпреки че черната C колона помага да бъде създадена по-опростена визия.

Подобно на своите събратя Toyota и Subaru, той седи по-близо до земята от традиционния SUV. Освен това носи редица нови дизайнерски знаци, които се виждат за първи път в този концепт.

Задната част обаче е коренно различна от другите два автомобила . Тънката задна светлинна лента и изписаното име на марката, които първоначално се намират в концепта LF-Z, вероятно ще отличават електромобилите на Lexus.

Допълнителните модификации, включително по-леки и по-компактни двигатели, увеличена здравина на каросерията и  технология за двойно предаване Direct4 на Lexus, целят да осигурят завладяващо изживяване при шофиране по време на път.

Системата Direct4 позволява на RZ да разпределя на мощността между двата моста мигновено, като по същество превключва незабавно между предно, задно и задвижване на всички колела, както изисква ситуацията.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …