.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Разкриха Range Rover 2021 преди премиерата му

Land Rover ще представи официално новото, пето поколение на Range Rover следващия вторник (26 октомври), но селекция от изображения, изтекли онлайн, дава представа за окончателния дизайн.

Публикувани в Instagram, снимките с ниско качество показват преоткрития флагмански SUV от различни ъгли, което ни дава първа представа към крайния дизайн без никакъв камуфлаж. Както се очакваше, основният ремонт на стила е по-скоро еволюционен, отколкото революционен и изглежда е съсредоточен повече върху придаването на по-гладък и по-минималистичен цялостен вид.

Нова радиаторна решетка, светлинни клъстери и брони помагат да се отбележи това като автомобил от пето поколение, но по-впечатляващ е новият черен панел, който доминира в задната част, простиращ се отстрани и по горната част на задната врата, с нов облик вертикални групи стоп светлини. На други места изглежда, че е налице актуализиране на характеристиките на търговската марка на Range Rover; силуетът е сравнително непроменен, отличителните „хриле“ все още се намират пред предните врати, а капакът изглежда като дизайн на мида.

Снимките на интериора разкриват по-малко подробности, но можем да видим нов сензорен екран, работещ с най-новия софтуер Pivi Pro на Jaguar Land Rover, свеж нов дизайн на волана и централната конзола и изцяло цифров панел за управление на климатраника. Допълнителни подробности ще бъдат дадени при разкриването на автомобила, което ще бъде отразявано на живо следващия вторник вечерта.

Многобройни прототипи на луксозния SUV са наблюдавани в различни нива на маскировъчни тестове в Обединеното кралство и Европа през последната година. По-рано тази година един фотограф успя да се доближи до един от всички, които успяха да хвърлят поглед към частично прикритата вътрешност на прототипа.

Въпреки че не можем да разберем цялостния дизайн на салона, няколко предпоставки могат да бъдат събрани от двете изображения, показващи различни ъгли – сега потвърдени от изтеклите изображения. Първият е централен сензорен екран – който изглежда е с производствени спецификации – който се гордее с таблото и е значително по-голям от преди. Изглежда също, че работи с по-развита версия на най-новата операционна система Pivi Pro на Jaguar Land Rover.

Вижда се и познат цифров дисплей, въпреки че други елементи от салона на този прототип са или прикрити, или недовършени. Можем да видим скоростна кутия, заимствана от наскоро обновената гама от модели на Jaguar, но няма индикации тя да е за производство. На волана могат да се видят и контроли за тактилна обратна връзка.

По-ранните мулета носеха изпускателна система с четири накрайника, което предполага V8 двигател в топ изпълнение, който за автомобила от пето поколение ще бъде 4,4-литров турбо агрегат с турбо, заимстван от BMW.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …