.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Rolls-Royce Dawn и Wraith са към своя край

Rolls-Royce Dawn и Rolls-Royce Wraith ще бъдат спрени от производство през 2023 г. и вече не се приемат поръчки, потвърди шефът на компанията Торстен Мюлер-Отвос.

И двата автомобила – Dawn, кабриолет с две врати и Wraith, купе с две врати, достигнаха края на планираните си производствени цикли и няма да бъдат директно сменени, тъй като вместо това компанията фокусира ресурси върху развитието на електрическото купе Spectre с две врати, което се очаква през четвъртото тримесечие на 2023 г.

Торстен Мюлер-Отвос каза, че поръчките за двата автомобила с две врати вече са приключили за всички пазари, като преди това бяха спрени продажбите им в САЩ. Обаче естеството на поръчките и списъкът с чакащи означава, че това ще бъде началото на 2023 г. преди моделите Wraith и Моделите на Dawn да слязат от производствената линия в Гудууд.

Въпреки че не е директен заместник на Wraith, Spectre ще играе ролята на купе в гамата на компанията оттук нататък, посочи Мюлер-Отвос.

Близки до Rolls-Royce твърдят, че компанията би могла да направи изцяло електрическа версия на един от съществуващите си модели за първия си електромобил, но беше важно такъв автомобил да има собствена идентичност и да предлага нещо уникално за гамата на Rolls.

Всъщност, вместо това Rolls разглежда Spectre като закъснял наследник на купе версията на Rolls-Royce Phantom от седмо поколение, като двата автомобила споделя подобен дизайн и следователно Spectre има свое собствено позициониране в гамата на Rolls.

Що се отнася до всекидневните въпроси, Торстен Мюлер-Отвос каза, че компанията ще може да пренасочи своите автомобили за Русия към други пазари преди блокирането на износа за страната. Той добави, че доставките на кабели на Rolls за неговите двигатели от западна Украйна вече са започнали отново производството, като първоначално е трябвало да бъдат спрени след руската инвазия.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …